افزودن gradient overlay به یک لایه، باعث می شود که یک gradient جلوی تمام نقاط آن لایه را بگیرد. در این آموزش، مراحل افزودن gradient overlay به یک لایه را می آموزیم و سپس ویژگی هایی که در پنجره layer style برای این effect می توانیم تنظیم کنیم را بررسی می کنیم. در نهایت هم یک مثال از این effect در پایین صفحه آورده شده است.
افزودن gradient overlay
برای افزودن gradient overlay به یک لایه، کافی است که در پنل layers، لایه ای که می خواهیم effect بر روی آن اعمال شود را انتخاب کنیم. سپس در پایین پنل، بر روی آیکون fx کلیک کرده و gradient overlay را انتخاب می کنیم. تا پنجره layer style به قرار زیر باز شود.
بر روی گزینه gradient overlay کلیک می کنیم تا هم فعال شود و اعمال شود.
نکته: برای هر لایه، می توانیم بیشتر از یک effect را به طور همزمان اعمال کنیم.
برای افزودن gradient overlay ، ویژگی های زیر را تنظیم می کنیم:
- ویژگی blend mode: در قسمت اول، blend mode را بر روی color قرار می دهیم تا رنگ های لایه ی فعلی که می خواهیم یک gradient باشد و خود لایه ی زیرین که لایه ی عکسمان است را بتوانیم ببینیم.
- ویژگی opacity: با استفاده از opacity، می توانیم میزان کدری gradient اعمالی را تعیین کنیم. در قسمت بعد، می توانیم gradientای که می خواهیم اعمال کنیم را تعیین کنیم. با استفاده از گزینه ی reverse، می توانیم جای رنگ های gradient را تغییر دهیم.
- ویژگی gradient: رنگ gradient را در این قسمت مشخص می کنیم.
- ویژگی style: در مرحله ی بعد، می توانیم نوع gradient را تعیین کنیم. که می تواند یکی از موارد زیر باشد:
- Linear
- Radial
- Angle
- Reflected
- Diamond
- ویژگی reverse: جای رنگ های آغازی و پایانی gradient را عوض می کند.
- ویژگی angle: زاویه ی gradient را مشخص می کند.
- ویژگی scale: در نهایت می توانیم scale را تنظیم کنیم؛ که هر چه بیشتر باشد، رنگ شروع کننده مقدار بیشتری از gradient را اشغال می کند، و هر چه کمتر باشد، رنگ اتمام کننده، مقدار بیشتری از gradient را اشغال می کند، را نیز تغییر دهیم.
- ویژگی dither: اگر این گزینه فعال باشد، noiseهایی در تصویر به صورت تصادفی قرار می دهد که باعث می شود ظاهر gradient اعمال شده، صاف تر و یکنواخت تر شود.
- ویژگی align with layer: باعث می شود که با تغییر اندازه ی لایه، effect اعمال شده نیز به همان صورت تغییر داده شود.
- حال می توانیم ok کنیم.
تقسیم شدن لایه ی تصویر به 3 قسمت، بعد از افزودن gradient overlay
قسمت اول، خود لایه ی شامل تصویر اولیه است که با یک علامت fx در کنار آن ظاهر شده است و با دابل کلیک بر روی آن، دوباره پنجره layer styles باز می شود و می توانیم تمام styleهایی که اعمال کرده ایم را ببینیم و تغییر دهیم. همچنین یک فلش کوچک نیز وجود دارد که با استفاده از آن، می توانیم لیست effectهای اعمال شده را نمایان یا مخفی کنیم.
قسمت دوم، شامل کلمه ی effects و یک علامت چشم در کنار آن است. با کلیک بر روی آن، تمام effectهایی که اعمال کرده ایم، show/hide می شوند.
قسمت سوم، هم شامل لیست تمام effectهایی است که بر روی لایه اعمال کرده ایم. می توانیم هر کدام را که مایل بودیم، show/hide کنیم.
حذف effect اعمال شده:
اگر بخواهیم یکی از این effectها را حذف کنیم، آن را می گیریم و در آیکون سطل آشغال در پایین پنل قرار می دهیم.
اگر بخواهیم تمام effectها را همزمان حذف کنیم، بر روی لایه راست کلیک کرده و گزینه ی clear layer style را می زنیم.
کپی کردن effect اعمال شده، بر روی لایه ای دیگر:
فرض کنیم که effectای اعمال کرده ایم و می خواهیم دقیقا همین effect را بر روی تصویر دیگر اعمال کنیم؛ کافی است کلید alt را بگیریم. سپس effect را بر روی لایه ی مورد نظر، drag and drop کنیم.
کپی کردن effect اعمال شده، بر روی چند لایه ی دیگر (نه فقط یکی):
فرض کنیم که effectای اعمال کرده ایم و می خواهیم دقیقا همین effect را بر روی تصویر دیگر اعمال کنیم؛ برای این کار، ابتدا لایه ای که effect بر روی آن اعمال شده را انتخاب می کنیم، سپس Layer->layer style->copy layer style را انتخاب می کنیم. حال تمام لایه هایی که می خواهیم effect بر روی آن ها اعمال شود را انتخاب کرده و سپس Layer->layer style->paste layer style را می زنیم.
مثالی از افزودن gradient overlay به صورت زیر است:
آموزش کامل Effect ها، Adjustment ها، پنل ها، ابزار و فیلتر های فتوشاپ در گرافیشا.
باحال بود. ممنون