یکی از پر استفاده ترین فیلتر ها، فیلتر emboss در فتوشاپ است که به خصوص برای ساختن texture و شفاف سازی تصویر کاربرد دارد. در این آموزش با این فیلتر آشنا می شویم.
مراحل اعمال فیلتر emboss در فتوشاپ
- بعد از باز کردن عکس مورد نظر در فتوشاپ، بر روی آن در پنل لایه ها راست کلیک کرده و convert to smart object را می زنیم. (ببینید: smart object ها در فتوشاپ)
- از filter->Stylize->Emboss را انتخاب می کنیم. تا پنجره ی Emboss به شکل زیر باز شود.
- در پنجره ی باز شده، در سمت چپ، یک thumbnail از تصویر می بینیم. می توانیم در آن zoom in/out کنیم.
- ویژگی angle را بر روی زاویه ای که در هنگام گرفتن عکس دستمام لرزیده است، تنظیم می کنیم. (می توانیم زاویه های مختلف را امتحان کنیم تا ببینیم که کدام یک مناسب تر است).(در این مورد، 90- درجه.)
- ویژگی height نیز تا حدودی همانند ویژگی radius در فیلتر از نوع smart filter است. اگر با این نوع فیلتر آشنایی دارید، مقدار height را بر روی نصف مقداری که در آن فیلتر تنظیم می کنید، تنظیم کنید.) اگر نه، مقدار آن را بر روی 1 قرار دهیم. سپس آن را کم کم زیاد کنید تا به یک تصویر تقریبا مطلوب برسید.
- ویژگی amount، مقدار effect اعمال شده را نشان می دهد. آن را بر روی 500 قرار می دهیم.
- در سمت راست، نیز دکمه های ok و cancel را می بینیم. اگر بخواهیم همه چیز را به حالت اول برگردانیم، کافی است کلید alt را بگیریم تا دکمه ی cancel به reset تبدیل شود و سپس بر روی آن کلیک کنیم.
- حال در پنل layers در فتوشاپ، بر روی آیکون کناری Emboss دابل کلیک می کنیم. از پنجره ی باز شده، blend mode را بر روی یکی از 7 حالتی که رنگ خاکستری رنگ بی تاثیر آنهاست، قرار می دهیم. در این مورد بر روی linear light قرار می دهیم.
- حال opacity را بسیار کم می کنیم. در حدود 10 درصد و ok می کنیم.
در هنگام استفاده از فیلتر از نوع emboss، در ابتدا همه چیز خاکستری رنگ به نظر می رسد و این چیزی نیست که ما می خواهیم. بعد از اعمال فیلتر، با استفاده از blend mode ها آن را تنظیم می کنیم.ها آن را تنظیم می کنیم.
تبدیل لایه تصویر به یک لایه ی 3 قسمتی بعد از اعمال فیلتر emboss در فتوشاپ
بعد از اعمال فیلتر emboss در فتوشاپ ، لایه ی تصویر که در ابتدا یک لایه ی یک قسمتی بود، به یک لایه ی 3 قسمتی مطابق شکل رو به رو تبدیل می شود:
- خود لایه ی تصویر
- یک mask بر روی آن به نام Smart Filters که اگر بخواهیم فیلترهای اعمال شده بر روی عکس را ناپدید کنیم، می توانیم بر روی آیکون چشم کنار آن کلیک کنیم.
- در قسمت سوم نیز نام فیلتر اعمال شده را می بینیم. با دابل کلیک بر روی آن پنجره ی مربوط به فیلتر دوباره باز می شود و می توانیم ویژگی های فیلتر اعمال شده را دوباره تغییر دهیم.
مثالی از اعمال فیلتر emboss در فتوشاپ به صورت زیر است:
آموزش کامل Effect ها، Adjustment ها، پنل ها، ابزار و فیلتر های فتوشاپ در گرافیشا.
پاسخ دهید